Basic Scandinavia AB

Bildarkiv

Hösten 2017

Logga
Kontakta oss om du har frågor eller vill beställa:
Basic Scandinavia AB Tage Collberg Kontaktformulär
Basic Jaktcamp Fjällgatan 13 - 15 S-924 32 Sorsele 070-622 76 48

Startsida Alla erbjudanden Basic Jaktcamp Ungdom Bilder: 2010/11/12/13/14/15/16/17

Norrlandsjakten hösten 2017

Björnjakten - Det blev repris på tidigare års Björnjakter - allt var över på en vecka. Detta kan man knappast kalla för en bra jaktfördelning då det finns mycket Björn och en avsaknad av en anpassad Licenstilldelning - som borde vara med en regional tilldelning - som f n inte finnes. Har lämnat förslag till Länsstyrelsen och Jägarorganisationerna att man delar upp Licenstilldelningen i två omgångar som t ex: 20 st Björnar fr 21 aug och ytterligare 20 st Björnar med start första Älgjaktsveckan - detta för att flera skall få möjlighet till Björnjakt och att en avskjutning kan få en större spridning inom länet, då det finnes så mycket Björn på de ojagade områdena.

Älgjakten - Har som vid tidigare år också varit mycket bra med full beläggning och en större efterfrågan än vad som kunnat erbjudas. Tillgången var varierande men god och det var många Älgjägare som återvände hem med sina Troféer och fint Älgkött från Norrland. Vad som var bra i år var att Älgarna var samarbetsvilliga vid hundjakten då det inte var så många "skenälgar" utan många fina ståndskall kunde bevittnas och avslutas på ett jägarmässigt perfekt sätt. Vad som blev lite problem var att årets vinter kom mycket tidigt med mycket snö och kyla redan i november och december vilket gjorde att det blev ingen större efterjakt och hela Licenstilldelningarna inte blev fyllda. Så till nästa år skall en mera intensiv Älgjakt genomföras lite tidigare så inte detta upprepas igen. Även förväntas en större tilldelning till nästa år då avskjutningen blev under målet i hela länet

Småviltsjakterna på Fågel och Hare - De olika småviltsjakterna var mest på Hare där tillgången var god och många fina stövardrev kunde avnjutas och skjutna Harar som resultat. På "Gråfågeln" var det en varierande tillgång på, men många fågeljägarna hade fina jaktupplevelser med riktigt fina Tjädertuppar med hem.

En bra Jaktdag avslutad
En bra Jaktdag avslutad
Resultat av dagens Harjakt
Resultat av dagens Harjakt
Fint läge på jakt-och Fiskestugan
Fint läge på jakt-och Fiskestugan
Det blev fina Storoxar i år också
Det blev fina Storoxar i år också
Höstfärger på vägen till Jaktområdet
Höstfärger på vägen till Jaktområdet
Kaffe från öppna spisen
Kaffe från öppna spisen

Basic Scandinavia AB äger hemsidan och rättigheterna till alla bilder.


Bildspel från Norrlandsjakter, Fisket och Naturen

Basic Scandinavia AB äger hemsidan och rättigheterna till alla bilder - webbutveckling: Fred's Konsult

Tillbaka

Sammarbetspartner: