Basic Scandinavia AB

Bildarkiv

Hösten 2016

Logga
Kontakta oss om du har frågor eller vill beställa:
Basic Scandinavia AB Tage Collberg Kontaktformulär
Basic Jaktcamp Fjällgatan 13 - 15 S-924 32 Sorsele 070-622 76 48

Startsida Alla erbjudanden Basic Jaktcamp Ungdom Bilder: 2010/11/12/13/14/15/16/17

Norrlandsjakten hösten 2016

Björnjakten - Om man nu kan kalla det för en riktig Björnjakt - som var över på en vecka då den varade i 9 dagar och enligt licenstiden skulle kunna pågå i 56 dagar. Ingen Björn hann skjutas i Sorsele kommun. Detta kommer att bli ena enorma konsekvenser till kommande år då den ökade björntätheten kommer att skapa stora problem för bl a både Älgstammen och Rennäringen. Gör en ökad och mera regional tilldelning i fortsättning så det blir en mera jämn avskjutning. Årets Björnjägare hade många Björnkontakter men då av hona med ungar för att under följande Älgjakter nästa dagligen hade Björn kontakter samt många Järvar i farten.

Småviltsjakterna på Fågel och Hare - Många olika småviltsjakter genomfördes och trots att det inte var alltför bra tillgång på fågel så var det många som var mycket nöjda med årets jakter. Medan höstens Harjägarna var enormt nöjda - dels hade de bra Harhundar och då tillgången på Hare var mycket bra - som gjorde att varje "släpp" gav bra och fina jaktupplevelser.

Älgjakten - Har varit bra med full beläggning på Jaktkampen och med ett ökat inslag av ungdomar som är en av målsättningarna att även ge en ökad möjlighet för jaktintresserade ungdomar att prova på Norrlandsjakter. Med en god tillgång av Älg och en ökad licenstilldelning på vissa områden blev det många fina jaktdagar med fina "hundjobb" som kunde varit ännu bättre om inte Älgskötselområdets förståelse för extra tilldelning för de ökade betesskadorna uteblev. Att den hårda begränsningen att spara Tjurar mellan 12-18 taggar gjorde att många kapitaltjurar passerade och en viss frustration infann sig. Men nu finnes det förmodligen ännu flera "STORoxar" till nästa år och ger då en ännu bättre Älgjakt då.

Härlig Grillplats vid en av Fjällsjöarna
Härlig Grillplats vid en av Fjällsjöarna
Harjakt med stövare med ett av ungdomslagen
Harjakt med stövare med ett av ungdomslagen
Full vinter redan den 8 november
Full vinter redan den 8 november
Fullbelagt på Jaktcampen
Fullbelagt på Jaktcampen
Tuffa Ungdomar på Älgjakt i mycket snö och kyla
Tuffa Ungdomar på Älgjakt i mycket snö och kyla
Mycket snö med svårframkomliga vägar
Mycket snö med svårframkomliga vägar

Basic Scandinavia AB äger hemsidan och rättigheterna till alla bilder.


Bildspel från Norrlandsjakter, Fisket och Naturen

Basic Scandinavia AB äger hemsidan och rättigheterna till alla bilder - webbutveckling: Fred's Konsult

Tillbaka

Sammarbetspartner: